Bezoek Ottignies-Louvain-la-Neuve »

Contacteer ons

Ontdekkingsparcours

 

Zich verplaatsen en parkeren in de stad

Te voet, te paard, per fiets of step...

Geweldig om een voetganger te zijn in Louvain-la-Neuve !
Dit is de beste manier om zich in de stad te verplaatsen, de afstanden zijn niet meer dan 1 km of 15 minuten lopen. Zonder auto’s is de lucht schoner, maar het is vooral heel veilig in een volledig verkeersvrij centrum.

Er is plaats geruimd voor de fietsers met de aanleg van fietsparcours, maar ook door de toegang tot het voetgangersgebied. Opgelet nochtans, want de voetganger is koning en heeft de voorang.

De kaart van de fietspaden in Ottignies - Louvain-la-Neuve is gratis verkrijgbaar bij de Dienst Leefmilieu van de stad en bij de Dienst voor Toerisme-Inforville.Per auto

Al is de toegang tot Louvain-la-Neuve relatief eenvoudig, wordt het verkeer binnen de stad sterk ontmoedigd, met verlegging van de wegen naar de periferie. Automobilisten kunnen soms enige moeite hebben om zich te oriënteren in de stad

Het voetgangersplateau van het stadscentrum is alleen toegankelijk per auto van 6 tot 10 u 's morgens. Het verkeer loopt onder het centrum van de stad, dus opgepast met het gebruik van uw GPS die er zich niet altijd zal oriënteren!

Een taxi nemen

Gezien Louvain-la-Neuve een ware voetgangersstad is, is er daar geen permanente plaats voor taxi's te vinden. Wilt u zich naar de rand van de stad begeven of naar het Wetenschapspark, kunt u best een taxi nemen vanaf het station Ottignies. Er zijn wel een paar taxi maatschappijen die actief zijn in Ottignies - Louvain-la-Neuve.

Lijst van taxi's in Ottignies - Louvain-la-Neuve (doc pdf)


Parkeren

Parkeren in Louvain-la-Neuve is niet altijd eenvoudig.
De woongebieden worden meestal aangeduid met een blauwe panel. Parkeren in deze zone is toegestaan voor 2 uur (tenzij anders vermeld) met het aanbrengen van de parkeerschijf.

3 park-en ride, vrij 24 / 24 uur zijn gelegen aan de rand van de stad, op 15 minuten lopen van het centrum van Louvain-la-Neuve (zie plannetje):
  • Parking Lauzelle, Boulevard de Lauzelle
  • Parking Rédimé, Avenue Georges Lemaître
  • Parking Baudouin, Avenue Baudouin 1er

Ondergrondse parkings betalend (of prive).
Het eerste kwartaal van een uur gratis.
Gereduceerde prijs op zondag en 's avonds. Kijk naar de tarieven.

Zoek de dichtstbijzijnde parkeerplaats van uw bestemming