Bezoek Ottignies-Louvain-la-Neuve »

Contacteer ons

Ontdekkingsparcours

 

Stadsprojecten

Van bij het ontwerp van Louvain-la-Neuve, hebben de oprichters de behoeften en toekomstige uitdagingen geanticipeerd.

Op die manier, door een flexibele stad te creëren, kunnen ook vandaag nog nieuwe projecten ontstaan. De stad ondergaat in feite een voortdurend veranderend stedelijk beeld,  buiten het alledaagse, een noodzakelijke en gelukkige evolutie !

De aanleg van de Esplanade in 2005 heeft het aanzicht van Louvain-la-Neuve gewijzigd en de binnenstad nieuw leven ingeblazen, een echte oproep aan investeerders die niet langer hebben geaarzeld om opnieuw toe te stromen.


Recente projecten :

 

Uitbreiding van de plaat

   Een uitbreiding van de plaat werd uitgevoerd tussen de Grote Markt en het Hergé Museum. 300 studentenverblijven zijn reeds ingebouwd en het gebouw huisvest de nieuwe polikliniek Louvain-la-Neuve, een samenwerking tussen de klinische Saint-Pierre en Saint-Luc. Een nieuwe huisvestingsproject van 150 appartementen en 40 studio’s zal de centrale ring overtrekken tot aan de tuin van de Source. Beide blokken zijn gescheiden door de nieuwe straat Traité de Rome, met directe toegang tot het Museum Hergé via de voetgangersbrug.

Gemeentelijke projecten

   Een nieuwe gemeentelijke antenne en een nieuw politiebureau worden  gebouwd langs de weg van Hennuyers, halverwege tussen de wijken Baraque en Biéreau. Het gebouw is energie-efficiënt, over een oppervlakte van 1100m² met 3 niveaus. De politie van Ottignies beschikt niet over voldoende ruimte omwille van de interventies die ze moet uitvoeren in Louvain-la-Neuve. De nieuw project was een goed gelegenheid om te bewegen. De kantoren van de bevolkingsdiensten en de burgerlijke stand zullen er worden ondergebracht, alsook van de OCMW en misschien van Ruimtelijke Ordening.

   Een nieuw gebouwen voor de Jeugde Huis was nast deze nieuw gemeentelijke antenne gebouwd. Een zwarte kubus van 300m² zal een receptie, een polyvalente zaal en ruimte voor creative en muziek activiteiten bevatten. De inaugiratie vond plaats op 17 mei 2014.

 

Een nieuw museum

   Een nieuw universiteitsmuseum staat in het begouw van de huidige Bibliotheek voor wetenschappen en technologiën rond 2015. Het huidige ligging van het nieuwe Museum L is niet meer geschikt om de groeiende en rijke collecties te herbergen, het was noodzakelijk om een nieuw project op te vatten. Het project zal begeleid worden door de restauratie en wederopleving van de bovenstad. Het museum instelt de verbinding tussen kunst en wetenschappen, zowel als tussen de historische en de huidige centrum van de stad.

 

Enkele toekomstige projecten :


Uitbreiding van de plaat

   De voetgangersplaat word uitgebreid over de centrale ring tussen de Aula Magna en de oprit van de Vallei. Het project omvat de bouw van een driesterrenhotel, een rustoord voor senioren en drie kleine appartementsgebouwen.

Ontspanning gebouwen

•   Een nieuw theater tussen de huidige Jean Vilar en de rue Rabelais is een gemeenteprojecten gestart met de UCL. Het theater is gevestigd in de smalle Zavelstraat. Vandaar de bedoeling van de autoriteiten om de voetgangersplaat uit te breiden over de parkeerplaats van de Zavel, om er deze twee gebouwen samen te installeren.

    Een uitbreiding van het winkelcentrum L'esplanade is gepland. Franse samenleving Klépière (eigenaar) en Devimo (manager) hebben een overeenkomst getekend met een gemeenschappelijke wens om L'esplanade te vergroten. Devimo zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de uitbreiding, als het gebouwd is. Nog niet bouwvergunningen, of een voorzien locatie en concreet project. Het zal dus moeten wachten tot we meer weten !

Een bod op de toekomst

   De parking RER van 2,300 plaatsen word voltooid in de nabijheid van de Nationale weg 4, gekoppeld aan een residentiële parking van 900 plaatsen, met het oog op de bouw van een eco-wijk erboven. Deze nieuwe wijk zal woningen, kantoren en winkels omvatten voor een totale oppervlakte van 56,000m². Er worden 500 appartementen en studentenlogies voorzien.

Masterplanning: Syntaxe.