Bezoek Ottignies-Louvain-la-Neuve »

Contacteer ons

Ontdekkingsparcours

 

Het Museum L

Het Museum van Louvain-la-Neuve is momenteel gesloten tot februari 2017.

Één museum, een dubbele roeping

Het Museum van Louvain-la-Neuve is gelegen binnen de Faculteit van Wijsbegeerte en Letteren. Plaats van permanente en tijdelijke tentoonstellingen, speelt het ook een rol in onderwijs en onderzoek.
Deze universitaire context verklaart de diversiteit van zijn collecties. In dertig jaar tijd heeft het Museum zijn patrimonium verviervoudigd en zijn onderwijsbeleid, tentoonstellingen en evenementen sterk ontwikkeld (nachtelijke bezoeken, concerten, lezingen, creatieve workshops...).

Een "museum van de dialoog"

In de permanente tentoonstelling, gewijd aan de erfenis Delsemme, treden de werken van grote moderne schilders als René Magritte en Paul Delvaux in dialoog of confrontatie met werken van alle culturen en alle continenten.

Een museum van kunst en beschavingen

De marginale kunsten (volkskunst, naïeve kunst of 'brute kunst') werden niet vergeten! Op elk moment kunnen bezoekers een deel van deze collecties ontdekken in de ruimte van beschavingen of de ruimte van de kunst van de 20e eeuw.

Uit grote collecties
De collecties, gepresenteerd met een beurtrol, dekken dergelijk uiteenlopende domeinen als die van de gravures (Dürer, Van Dyck, Goya, Rodin, Picasso...), van de Belgische kunst uit de 20ste eeuw (met inbegrip van de abstracte kunst) en de beeldhouwkunst, uit de Oudheid tot de "arts premier" uit Afrika en Oceanië.Museum van Louvain-la-Neuve
Tél. 010 / 47 48 41
www.museelln.be - www.museel.be
accueil-musee@uclouvain.be