Bezoek Ottignies-Louvain-la-Neuve »

Contacteer ons

Ontdekkingsparcours

 

Hergé Museum

De droom van Fanny Rodwell

Aan de rand van het Parc de la Source, verschijnt een langgerekt prisma met grote ramen en een kleurrijke innerlijke wereld ten toneel, als een schip, aan de poorten van Louvain-la-Neuve.


Het Museum gewijd aan Hergé werd gedroomd en ontworpen door architect Christian de Portzamparc. Bij elke stap dringt u er het hart zelf binnen van de schepping, verbeelding en droom.

Ontmoet de schepper van Kuifje en ontdek zijn leven, zijn werk, zoals u die zich nooit had verbeeld.

Ontdek een veelvoudig, divers, monumentaal werk, dat nochtans grotendeels onbekend is. Kom kennismaken met Hergé, de tekenaar. Hergé, reclame-specialist. Hergé, een eerlijke man van de 20ste eeuw.

Permanente of thematische tentoonstellingen, gespreid over 9 zalen met een gevarieerde scenografie, wachten u op om het spoor van Kuifje en de andere personages van Hergé te volgen, via tekeningen, originele prenten, gouaches, fragmenten uit films, voorwerpen, maquettes en foto's.

Louvain-la-Neuve werd in 2001 gekozen om het museum te verwelkomen, dat zijn deuren opende voor de bezoekers op 2 juni 2009.

Hergé Museum
Rue du Labrador 26
1348 Louvain-la-Neuve

010/48 84 21

info@museeherge.com
www.museeherge.com

Open elke dag van dinsdag tot vrijdag van 10u30 tot 17u30 en op zaterdag en zondag van 10u tot 18u. Gesloten op maandag en op 1 januari en 25 december

Aanbevolen bezoektijd 2h00

Foto's © Nicolas Borel. Atelier van Portzamparc 2009


Toegang tot het museum

Het Hergé Museum is gelegen op de Centrale Ring van Louvain-la-Neuve. Met de wagen voert u "Boulevard du Nord" in op uw GPS om u in de stad te oriënteren.

De dichtstbijzijnde parking is de Grote Markt (betalend).

Te voet bereikt u het museum vanaf de Grote Markt via de Rue Paulin Ladeuze.