Bezoek Ottignies-Louvain-la-Neuve »

Contacteer ons

Ontdekkingsparcours

 

Het Domein Bois des Rêves

Het Provinciaal Domein Bois des Rêves is een van de belangrijkste toeristische attracties van Waals-Brabant.

Een groot stuk bos, 17 km wandelpaden, een met pijlen gemarkeerd circuit voor wandelaars en joggers dat de bossen van Lauzelle en des Rêves verbindt, een gesloten ATV-parcours, een visvijver en een fitness-parcours zijn evenveel aantrekkelijkheden voor de wandelaar.

De infrastructuur van het Domein bestaat uit een grote parkeerplaats, een speelplein voor kinderen van 2 tot 13 jaar, twee buitenzwembaden, een picknickgebied, een gezondheidspaviljoen, een zuiveringsstation, een didactische zone en een ruiterpad dat langs het reservaat loopt.


Reeds vanaf 1936

De oorsprong van dit recreatiegebied dateert van 1936: op een perceel van ongeveer 7 hectare rondom de vijver, werden wandelingen aangelegd en een "paddestoel" waaronder het publiek graag tango's en walsen op harmonicamuziek kwam dansen. Een spoorweghalte deed zelfs dienst op de plaats.

Tien jaar later, kocht Baron Empain de installaties en maakte ze volledig met een zwembad en een speeltuin.

De provincie Brabant kocht het domein op 29 januari 1971, met het oog om het om te bouwen tot een recreatief centrum voor sociaal toerisme. Het werd voor het publiek opengesteld op 20 september 1980.


Wandeling in het "Bois des Rêves"

Een speels boek, te koop bij de Toeristische Dienst, bestemd voor kinderen en hun ouders "Roodborstje op het spoor" helpt tot een beter begrip van de natuur en het bos, en leidt wandelaars langs een bebakend en didactisch parcours.

Promotionele folders en didactische steekkaarten over het domein zijn ook ter plaatse beschikbaar. Animatoren zijn aanwezig om toegang te geven tot het didactisch gebied en het reservaat.

Een gemarkeerde wandelroute leidt u door het Bois des Rêves te wijk Bruyères in Louvain-la-Neuve.
Deze wandelroute maakt deel uit van een zeven wandelingen brochure (2,50 €) en is toegankelijk online.

De kaart van het domein is gratis op verzoek verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme-Inforville.

 

 

Provinciaal Domein Bois des Rêves

Allée du bois des Rêves, 1
1340 Ottignies
010/41 60 72

boisdesreves@skynet.be


Voor meer informatie, bezoek de Waals-Brabantse site.